Zweethut

Zweethut – Kruip in de buik van Moeder Aarde

Zweethutceremonies gaan over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste zweethutceremonies die vandaag worden beoefend, worden in verband gebracht met Indiaanse culturen, die deze ceremonies gebruiken om dank te zeggen, te helen, wijsheid te zoeken en de geest, het lichaam en de ziel te zuiveren.

Elke ceremonie is anders, afhankelijk van de tradities van de leider van de ceremonie, kunnen ze in stilte worden gehouden, of worden vergezeld door rituele drumpartijen of gezangen. Het spreekt voor zich dat de zweethutten heet worden – erg heet. De meeste lodges blijven gedurende de ceremonie op meer dan 40 graden.

Elk aspect van een zweethutceremonie, van de bouw van de loge zelf tot de aangeboden gebeden, is doordrongen van diep spirituele symboliek. De vorm van de lodge is bedoeld om de baarmoeder van de aarde weer te geven, dewelke je binnenste vernieuwt en zuivert.

meerdaagse sjamanisme

De ceremonie zelf is vaak verdeeld in vier delen die verschillende spirituele uitdagingen vertegenwoordigen. De zweethut is een speciale plek die introspectie en gemeenschap met de aarde teweegbrengt, evenals een vernieuwing van sociale en culturele banden. Zingen, drummen en mediteren stelt deelnemers in staat de hitte veel langer te verdragen dan ze normaal zouden kunnen, waardoor de deelnemers werden geleerd fysieke ongemakken en frustraties te overwinnen.

Zweethutten kunnen veel voordelen bieden, maar omdat ze in zulke extreme hitte plaatsvinden, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Iedereen met onderliggende gezondheidsproblemen, met name ziekten die de bloeddruk of het ademhalingssysteem beïnvloeden, kan best eerst een arts raadplegen ofdat het veilig is om deel te nemen aan een zweethut.

Zelfs als u in perfecte gezondheid verkeert, kunnen uitdroging en hitte-uitputting een reëel gevaar zijn als ze niet onmiddellijk worden herkend en behandeld. Mensen met psychiatrische problemen wordt ook afgeraden om deel te nemen. 

Je dient aangepaste kledij mee te brengen en 2 handdoeken. Iedere deelnemer brengt een potluck mee, dewelke na de hut wordt genuttigd.

Je deelname is pas verzekerd na inschrijving. Bijdrage voor de zweethut bedraagt 60 euro.

Vuurloop

Vuurloop

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is

Lees meer
Chumpi healing

Chumpi healing

Chumpi healing – De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Lees meer
Chumpi stenen

Chumpi stenen

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Lees meer
Soul retrieval

Soul retrieval

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Lees meer
Pachakuti mesa

Pachakuti mesa

Pachakuti mesa – In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Lees meer
Kristal mesa

Kristal mesa

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Lees meer
Ceremonie

Ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Lees meer
Illuminatie

Illuminatie

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Lees meer
Pampamesayok

Pampamesayok

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ….

Lees meer
Medicijnwiel

Medicijnwiel

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Lees meer
Basiscursus sjamanisme

Basiscursus sjamanisme

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan ofdat sjamanisme iets voor jou is. Je krijgt een naslagwerk werk mee zodat je daarna rustig het geleerde nog eens kan doornemen. Iedere deelnemer ontvangt ook één inwijding.

Lees meer
Meerdaagse sjamanisme – See with your heart

Meerdaagse sjamanisme – See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, … Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Lees meer