Ama Deus

Ama Deus

Ama Deus is een sjamanistisch helingssysteem, dat al sinds 6.000 jaar door de Guarani Indianen wordt gebruikt. Omdat de Guarani altijd in direct contact met de natuur leven, is het begrijpelijk dat de omgeving hun spiritualiteit beïnvloed en zodoende een eenvoudig en efficiënt helingssysteem heeft ontwikkelt. Noot; Ama Deus is niet zo gekend bij het grote publiek en is hierdoor ook nog zonder al te veel inmenging van het westen. Het is systeem is daardoor nog puur en zuiver omdat in tegenstelling tot veel andere systemen waarbij westerlingen soms geneigd zijn om systemen te veranderen, door iets te wijzingen, weg te laten, of op eigen initiatief toe te voegen. Vanuit hun geloof bestaat geen genezing van, ….
munay-ki

Als er geen datum vermeld staat bij agenda, mag je me altijd vragen om een workshop te plannen. Je krijgt een cursus van de workshop. Bijdrage lunch inbegrepen 115 euro.

Na de integratie periode kan je zelf ook de workshop doorgeven aan anderen. Neem vrijbijjvend contact. Vanuit hun opvatting is alles spiritueel en de ziekte een gemis in evenwicht, dat van buitenaf in werking wordt gesteld. Worden deze krachten zoals vreemde energieën, geesten, etc,… verwijdert, hersteld zich het evenwicht en wordt de persoon weer gezond.

De Guarani Sjamaan gelooft dat liefde de genezende kracht is en de sjamaan gewoon het kanaal is voor deze energie, welke uit een onuitputtelijke bron komt.

De Heilige vogel Uirapuru is de spirituele boodschapper van de Guarani en wordt ten alle tijden bij Ama Deus aangeroepen.

Een andere benaming voor Ama Deus is Katimbo.

Ama Deus werd door Alberto Aguas, een Braziliaanse genezer en arts in onze cultuur geïntroduceerd. Hij leefde bij de Guarani Indianen om voor hun medische verzorging te zorgen, wat een ironie heeft, omdat het naar de Guaraniaanse opvatting zoiets helemaal niet nodig is omdat ziektes niet bestaan. In 1982 bracht Alberto de helende methode naar de wereld met zijn lezingen, genezingsdiensten en workshops. Aangezien de Indianen geen ‘geschreven’ taal hebben en aangezien Portugees de belangrijkste taal is die in Brazilië wordt gesproken, besloot Alberto hun genezingssysteem ‘Ama Deus’ te noemen, wat ‘I love god’ betekent in het Portugees.

In ieder geval heeft hij door het samenleven met de Guarani hun sjamanistische genezingsmethode geleerd en ze als Ama Deus (lieve God) in onze wereld geïntroduceerd. Dit systeem heeft hij tot zijn overlijden in 1992 geleerd. Ama Deus kan worden gebruikt als behandeling van het fysische, geestelijke en emotionele lichaam van zichzelf, dieren, planten, enz…. evenals voor begeleiding bij het overgaan van een stervende om te laten weten dat de dood een nieuw begin is.

Ama Deus is een aanrader voor al wie zich geroepen voelt tot het sjamanisme. Het zijn 26 zeer krachtige symbolen die je zowel voor jezelf als anderen kunt gebruiken en die zeker hun doel niet missen.

munay-ki

Ama Deus bestaat uit 26 zeer krachtige symbolen die je zowel voor jezelf als anderen kunt gebruiken en die zeker hun doel niet missen

Het gebruik van de symbolen gebeurd in combinatie met het aanroepen van Ama Deus, de Heilige vogel Uirapuru en de sjamanistische ademtechniek. Deze techniek wordt je aangeleerd tijdens de cursus.

Het traditionele sjamanisme gebruikt visualisatie, meditatie, imaginatie en astraalreizen, Ama Deus gebruikt hoofdzakelijk een andere methode : het gebruik van symbolen, welke de verbinding met de Universele energie tot stand brengt.

De sjamaan visualiseert de symbolen, hoeft niet in kleur te zijn, indien dit nodig is zorgen de geestelijke wezens die je werk begeleiden hiervoor. Als sjamaan ben je kanaal voor God’s liefde. Het is niet nodig het ego hierbij te brengen. De sjamaan moet zich niet focussen op het bereiken van een doel maar het overlaten aan de Universele energie.

De symbolen mogen niet verandert worden worden of samen met andere symbolen vb. uit Reiki gebruikt worden. Dit verandert de trilling en de Guarani energie onttrekt de behandeling en de bescherming.

De eenvoud van de symbolen siert het systeem.

Ama Deus laat je volledig verbonden voelen met jezelf. De Ama Deus-energie heeft een inheems gevoel, natuurlijk zeer aards en cultureel verbonden met de sjamanen van de Guarani-indianen.

Mosoq Karpay

Mosoq Karpay

De Mosoq Karpay is een blossoming van de Hatun Karpay. Als je alle 3 inwijdingen van de Hatun Karpay ontvangen hebt kan je jaarlijks de Mosoq Karpay ontvangen indien je wenst.

Lees meer
Hatun Karpay

Hatun Karpay

De grote 3 inwijdingen uit de Andes. Munay Karpay is de 1ste inwijding in de Hatun Karpay en betekent liefde. Dit omdat je het pad begint te bewandelen vanuit liefde. Liefde activeert en opent het hart. Na een half jaar kan je de volgende inwijding ontvangen.

Lees meer
Nusta Karpay

Nusta Karpay

7 vrouwelijke rites uit de AndesDe energie van de nusta karpay is lang begraven geweest in de buik van moeder aarde. De sjamaan haalt de meest pure energie van moeder aarde naar boven om ons te verbinden met de vrouwelijke energie in onszelf, zowel voor de man als...

Lees meer
Pleiades

Pleiades

De Q’ero sjamanen geloven dat wij “kunas” mensen van de sterren komen, dat we deel uitmaken van de prachtige energie van het universum. Wanneer we ons verbinden met de Pleiaden hebben we de mogelijkheid om de directe energie van hen te ontvangen en zijn we in staat om aan onze angsten en diepste wonden te werken.

Lees meer
Munay-Ki

Munay-Ki

De rites zijn energieke transmissies die de wonden uit je verleden zullen helen, de genetische en karmische programma’s of overtuigingen die je hebt geërfd van je voorouders. De rites gaan je DNA herprogrammeren zodat je anders heelt, anders leeft en anders sterft.

Lees meer