Nusta Karpay

7 vrouwelijke rites uit de Andes

De energie van de nusta karpay is lang begraven geweest in de buik van moeder aarde. De sjamaan haalt de meest pure energie van moeder aarde naar boven om ons te verbinden met de vrouwelijke energie in onszelf, zowel voor de man als vrouw.

Contactereer me als je deze inwijdingen wenst te ontvangen en de datum je niet past. De workshop gaat door te Hechtel-Eksel en de bijdrage voor deze workshop is 175 euro. 

Voor de 1ste inwijding heb je 7 stenen nodig. Indien je over chumpi stenen beschikt mag je deze gebruiken. Dit is echter geen vereiste om chumpi stenen te gebruiken, stenen uit je medicijn mesa, stenen uit de natuur of die je thuis nog hebt liggen en een binding mee hebt, kunnen zeker ook. 

Wens je toch te werken met chumpi stenen, mag je me altijd bevragen ofdat ik er nog in voorraad heb en van welk materiaal. 

meerdaagse sjamanisme

De vrouwelijke energie is nu zeer belangrijk voor ons. Peru is aan haar opmars bezig, van over heel de wereld zakken mensen af naar Peru (vrouwelijke principe), Machu Picchu, het Titicacameer dat momenteel het connectiepunt is met Tibet (mannelijke principe). Via Pachamama, de Sacred Valley, de Andes en het Titicacameer, wordt de verbinding met het Moederland Lemuria hersteld. 

In 2003 is de focus van Tibet verschoven naar Peru. 1000 jaar heeft het mannelijke principe overheerst, nu ligt de focus bij het vrouwelijke. Drunvalo Melchizedek, de grondlegger van de flower of life, de heilige geometrie (schepping van het leven) heeft hieraan nog meegewerkt om de focus te verleggen.

De nusta karpay zijn energetische transmissies die ons helpen om volledig in balans te zijn met onszelf en de levende energie rondom ons. De nusta’s worden geplant in onze chakra’s, dewelke organen zijn van het lichtgevende lichaam dat al onze geschiedenis, ons licht en schaduw bevat.

Je ontvangt 7 rites die overeenkomen met je chakra’s, hierdoor worden ze geheeld of geëerd. De nusta’s zijn zoet en zacht, doch zeer krachtig !

Mama Ocllo : verbinding met het Titicacameer – Element van de Aarde. Deze nusta opent je wortelchakra en je ontvangt de zaden van Kanchay (verlichting) in iedere chakra. Je dient 7 stenen mee te brengen.

Dona Mujia : verbinding met het water. Deze rite verbindt je met de zeemeermin. Het doel van deze rite is het verzachten van je ego en het oplossen van negatieve aspecten. We gebruiken rozen en water voor deze inwijding.

Mama Simona : verbinding met de oudste vrouwelijke berg in Peru. U wordt verbonden met het oude vrouwelijke geslacht, een verbinding met je roots, het is als thuiskomen bij jezelf. Het is niet enkel de verbinding met de aarde maar tevens een diepere binding met jezelf. Je krijgt een lineage steen van de sjamaan.

Dona Theresa : verbinding met een hartvormige berg in de buurt van Ausangate. Deze nusta opent je hart, zodat je meer zonder oordeel kan gaan waarnemen en het leven bekijkt vanuit je hart. Het opent je hart naar je meest diepe gevoelens. We maken hier een despacho dewelke aan het vuur wordt gegeven voor een snelle transformatie.

meerdaagse sjamanisme

Maria Sakapana : verbinding met de Godin van de wind. Maria Sakapana is verbonden met de wind, dewelke je uitnodigt om jouw waarheid te spreken. We gebruiken hiervoor veren om de zware energie van je keel te verwijderen.

Huana Huaman Tiklla : verbinding met de tempel van de visie. Deze nusta nodigt je uit tot visionair werk waarbij je gebruik maakt van een heilig object. Opening van je derde oog om je innerlijke visie af te stemmen op het Universum. Voor één ieder zal het heilig object iets anders zijn.

Tomasa Huaman Tiklla : verbinding met Huana Huaman Tiklla, het zijn zusters. Deze nusta nodigt je uit tot transformatie, tot vrijheid en opent je kruinchakra. Het is tevens de integratie van al de nusta’s. We gebruiken hier 3 kaarsen dewelke je daarna meeneemt naar huis om verder af te werken.

Na een integratieperiode van een half jaar mag je de nusta’s verder delen met anderen mensen. Ook kan je opteren om de blossoming te ontvangen, dewelke eigenlijk een soort sausje over de reeds geplante zaadjes gieten. Bij de blossoming ga je een eigen nusta kit of nusta mesa maken dewelke 8 stenen zal bevatten. 

Hier ga je dan 8 weken mee aan de slag. Met iedere nusta werk je minstens één week en als laatste werk je met de Hanaq Pacha (hemel). 

Indien je elders de nusta karpay ontvangen hebt mag je me ook altijd bevragen om de blossoming te ontvangen. Ik maak graag tijd voor je. 

Ama Deus

Ama Deus

Ama Deus is een sjamanistisch helingssysteem, dat al sinds 6.000 jaar door de Guarani Indianen wordt gebruikt. Omdat de Guarani altijd in direct contact met de natuur leven, is het begrijpelijk dat de omgeving hun spiritualiteit beïnvloed en zodoende een eenvoudig en efficiënt helingssysteem heeft ontwikkelt.

Lees meer
Mosoq Karpay

Mosoq Karpay

De Mosoq Karpay is een blossoming van de Hatun Karpay. Als je alle 3 inwijdingen van de Hatun Karpay ontvangen hebt kan je jaarlijks de Mosoq Karpay ontvangen indien je wenst.

Lees meer
Hatun Karpay

Hatun Karpay

De grote 3 inwijdingen uit de Andes. Munay Karpay is de 1ste inwijding in de Hatun Karpay en betekent liefde. Dit omdat je het pad begint te bewandelen vanuit liefde. Liefde activeert en opent het hart. Na een half jaar kan je de volgende inwijding ontvangen.

Lees meer
Pleiades

Pleiades

De Q’ero sjamanen geloven dat wij “kunas” mensen van de sterren komen, dat we deel uitmaken van de prachtige energie van het universum. Wanneer we ons verbinden met de Pleiaden hebben we de mogelijkheid om de directe energie van hen te ontvangen en zijn we in staat om aan onze angsten en diepste wonden te werken.

Lees meer
Munay-Ki

Munay-Ki

De rites zijn energieke transmissies die de wonden uit je verleden zullen helen, de genetische en karmische programma’s of overtuigingen die je hebt geërfd van je voorouders. De rites gaan je DNA herprogrammeren zodat je anders heelt, anders leeft en anders sterft.

Lees meer