Trance sjamanisme

In the landscape of the mind the inner arisen

Door middel van trancedansen veranderen we ons bewustzijn en gaan we naar de niet-gewone werkelijkheid of de wereld van Spirit. De wereld voorbij tijd en ruimte waar alles mogelijk is.

Door oude adempatronen, beweging en ritme gaat de trancedanser met zijn zintuigen beginnen te kijken in plaats van met zijn ogen. Andere tijden en andere vormen openbaren zich, en het bewustzijn van de trancedanser is vervuld van de magische wereld van de geest. 

Met tijd en ervaring zorgt trancedansen ervoor dat je met je hart zal denken, zoals onze voorouders deden, niet met je hersenen. 

Terwijl je lichaam danst, reist en herinnert je ziel zich wie je bent, vrij van grenzen van dit leven en vrij van de beperkingen van tijd en ruimte. Spirit keert naar huis terug en is belichaamd in jou, de trancedanser. Een enorme energie wordt opgewekt, spontane genezing kan plaats vinden en je bent gevuld met visioenen van krachtdieren, spirituele gidsen en de natuur.

Trancedansen brengt ons onvermijdelijk tot liefde, respect en passie, drie essentiële aspecten van spiritualiteit. We beginnen extatische genezing te ervaren terwijl we bewust ademen en vanuit ons hart bewegen.

Trancedansen is een uitnodiging aan de geest om ons te belichamen. Wanneer de geest het accepteert, dansen we van binnenuit. Voel hoe de kracht van je ademhaling in en uit beweegt, laat je hoofd los en beperk je cognitieve structuur. Dan, zonder weerstand, zul je merken dat je in trance bent.

Trancedansen is ontspannend, energiek en, het allerbelangrijkste, het herstelt de harmonie dewelke de intentie is van alle sjamanistische spirituele oefeningen. Iedereen heeft zijn eigen ritme en beweging en met ervaring ontdek je het ritme en de muziek die je bewegen. Het is jouw dans, uniek voor jou, en geen externe presentatie.

Er worden zowel trance dansen avonden gegeven als trance workshops. We dansen geblinddoekt ongeveer 1,5 uur. De trance workshop omvat een dag waarbij we ongeveer drie kwart van de dag in duisternis zijn. Zowel de avonden als de workshop gaan door in Hechtel-Eksel, Sint-Lambertusstraat.

Datum voor de trance workshop volgt later. Momenteel zijn er wel trance dance avonden, kijk bij agenda voor een datum.

Sjamanendrum

Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Lees meer
Drumcirkel

Drumcirkel

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite’s instrument.

Lees meer
Spirit of the drum

Spirit of the drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Lees meer
Native flute

Native flute

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

Lees meer