Reiki

Relax the mind and the body will follow

Reiki & Seichem

Reiki is een Japanse techniek voor stressvermindering en ontspanning die ook genezing bevordert. Het wordt beheerd door “handoplegging” en is gebaseerd op het idee dat een onzichtbare “levenskracht-energie” door ons heen stroomt en waardoor we leven. 

Als iemands “levenskracht-energie” laag is, hebben we meer kans ziek te worden of stress te voelen, en als die hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn.

Het gebruik ervan is niet afhankelijk van iemands intellectuele vermogen of spirituele ontwikkeling en is daarom voor iedereen beschikbaar. Het is met succes aan duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden aangeleerd.

Het is eenvoudige techniek om aan te leren, het vermogen om de energie te gebruiken wordt niet in de gebruikelijke betekenis onderwezen, maar wordt tijdens een initiatie overgedragen aan de student. Deze vaardigheid wordt doorgegeven tijdens een “afstemming” waardoor je daarna onbeperkt Reiki kan gebruiken voor jezelf en anderen.

Je kan vanaf de eerste graad tot de mastergraad bij me volgen.

Er worden ook vervolgdagen aangeboden zodat je vrijblijvend kan oefenen op anderen. Deze dagen hebben als doel naast het oefenen dat je tevens ook vragen kan stellen. Er is dan de mogelijkheid tot het stellen van vragen en gaan we dieper in op bepaalde technieken en meditaties.

reiki

Reiki is onderverdeeld in verschillende graden. De 1ste graad is voldoende om aan de slag te gaan voor het behandelen van jezelf en anderen. De 1ste graad legt de basis en stimuleert het zelfvermogend genezingsmechanisme waarover we allemaal beschikken.

In de 2de graad leer je werken met symbolen waardoor je kunt gaan helen vanop afstand, je kan reiki sturen naar plaatsen, situaties, verleden, heden, toekomst, je kunt plaatsen reiningen,….. de mogelijkheden zijn legio.

In de 3de graad A ben je master en dit versterkt ook de spirituele groei. Met de 3de graad B kan je zelf de inwijdingen doorgeven en les geven. Je krijgt dan al het materiaal en certificaten dat nodig is om zelf aan de slag te gaan.

Om te weten welke master jou het meeste ligt, ga je het beste af op je gevoel. Zoals men zegt : go with the flow. Laat je leiden en kijk waar je uitkomt.

De 5 reiki leefregels :

  • Kyo dake-wa (kjoh dakeh wah) vandaag – kalu-na (ikalu nah) ben ik niet boos
  • Shinpai suna (shin-pei su-nah) maak ik me geen zorgen
  • Kansha shite (kansha she-the) ben ik dankbaar
  • Gyo wo hage me (gyo wo hage me) ben ik eerlijk
  • Hito ni shinsetu ni (hito nie shin-sete-tzu nie) ben ik vriendelijk tegen iedereen

Er worden regelmatig nieuwe cursussen gegeven, kijk bij agenda voor data.

Reiki bevat het element Aarde, waardoor de straal van reiki zowel koud als warm kan aanvoelen. De Aarde is ook koud en warm.

Wat is Seichem?

Seichem – Aarde & Water & Vuur & Lucht

De basis van Tera Mai reiki blijft het oorspronkelijke door Dr. Usui herontdekte reiki. Het wordt doorgegeven door Masters die ook ingewijd zijn in de lijn van Dr. Usui, Dr Hayashi en mevrouw Takata.

Tera Mai reiki biedt vooral de mogelijkheid om karma sneller te kunnen uitwerken.

Deze vorm werkt versterkend en uitbreidend op de tot nu toe gebruikte vorm van reiki. Tera Mai is wereldwijd beschermd als handelsnaam, de reden van dit World Trademark is om zeker te zijn dat iedere reiki & seichem-master die deze naam gebruikt verplicht is de initiaties door te geven zoals Kathleen Milner ze uitdraagt.

Seichem bevat de elementen; Aarde, Water, Vuur en Lucht. Seichem bevat tevens de volledige Reiki straal en stamt ook uit de tradiitie van Mikao Usui. In deze stroming leer je werken met de 4 elementen ipv 1.

reiki

Reiki behandeling

Je bent tevens welkom voor een behandeling zodat je eens kan kennismaken met Reiki.

Een behandeling voelt als een prachtige gloeiende straling die door en om u heen stroomt. Reiki behandelt de hele persoon, inclusief lichaam, emoties, geest en ziel, en creëert veel heilzame effecten die ontspanning en gevoelens van vrede, veiligheid en welzijn omvatten. In sommige ziekenhuizen wordt er gewerkt met Reiki.

Een reiki behandeling wordt altijd gegeven met je kleren aan waarbij je gedurende een uur op een massagetafel ligt. Een behandeling is steeds op afspraak en kan zowel in Hechtel-Eksel als Hemiksem. Vraag naar de mogelijkheden : info@walkintrust.be

Reiki werkt complementair met de westerse geneeskunde en vervangt geen arts. Ik stel geen diagnose want hiertoe ben ik niet bevoegd.