Drumcirkel

Drumcirkel – Toegankelijk voor iedereen

De drumcirkels gaan door te Hechtel-Eksel, de data kan je bij agenda vinden. Inschrijving is wenselijk, doch kan je ook nog wel last-minute aansluiten. 

Indien je niet over een drum beschikt geef je dit best aan bij inschrijving. Bijdrage voor de drumcirkel is 15 euro. Je kan ook beslissen om zelf een drum te maken in of je kan me bevragen om een drum voor je te maken. Er worden op regelmatige basis workshops sjamanendrum maken gegeven. 

De beschikbare data kan je terugvinden bij agenda en alsook op welke locatie de workshop wordt gegeven. Indien de data je niet passen, kan je me altijd bevragen voor een ander moment of bij voldoende inschrijvingen kom ik ook ter plekke. Vraag naar de mogelijkheden.

meerdaagse sjamanisme

De drum is meer dan enkel een muziekinstrument. Voor de Lakota, Dakota en Nakota mensen heeft het een grote culturele en symbolische kracht. Zij geloven dat de trommel een eigen leven heeft, evenals zijn eigen krachtige geest. De drum is de hartslag van de Indiaanse gemeenschap. Het draagt de hartslag van Moeder Aarde en roept de geesten en naties samen.

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel.

The drum is Great Spirit favorite’s instrument.

Net zoals veel dingen in de inheemse Amerikaanse cultuur, wordt de drum gebruikt om balans en vernieuwing aan een persoon te brengen door deel te nemen aan dansen, zingen of luisteren naar de hartslag.

meerdaagse sjamanisme

Tijdens de drumcirkels drumt iedereen op hetzelfde ritme en toon om zo de energie te versterken waardoor het gemakkelijker wordt om in trance te gaan. We gaan in verbinding met ons zelf, de groep, de aarde en al wat leeft. Het vinden van het juiste ritme kan je meenemen op jouw eigen unieke reis en bij je eigen lied brengen.

In de cirkel zijn we allemaal gelijk en versterken we elkaar door het ritme van de drum. Verbinding met jezelf, de drum en de ander, zal je meenemen tussen de zichtbare en onzichtbare wereld.

Je hoeft geen muzikaal talent te zijn om mee te doen met een drumcirkel, iedereen is welkom. Het is vooral een moment om eens de routine van het dagelijks leven achter je te laten en je te laten meevoeren op de warme en ritmische trilling van de drum. 

Sjamanendrum

Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Lees meer
Spirit of the drum

Spirit of the drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Lees meer
Native flute

Native flute

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

Lees meer