Chumpi healing

Chumpi healing

Chumpi stenen zijn een belangrijk onderdeel bij de Q’eros uit de Andes. Deze stenen worden met de hand gemaakt en dienen voor healings en inwijdingen.

Chumpi stenen zijn helende stenen uit de Peruaanse Andes. Met deze stenen wordt gewerkt voor het opruimen van de energiecentra, beschermend werk en aardingswerk.

“Chumpi” is een Quechua woord dat “riem” betekent. Dit verwijst naar de stenen die worden gebruikt bij het toedienen van de zogenaamde “The Bands of Power” ceremonie. De Bands of Power zijn beschermende ringen of energievelden die een persoon omringen. Ze zijn elk verbonden met een energiecentrum en werken om het energieveld van een persoon af te sluiten en schadelijke energieën af te weren die normaal gesproken hun weg zouden vinden door onze natuurlijke energetische afweer.

meerdaagse sjamanisme

Het woord ‘Apu’ is het Quechua woord voor ‘berg’ en verwijst naar de verbinding van de stenen met de Heilige Bergen. Elke steen is verbonden met een heilige berg en draagt de energie van die berg met zich mee. Wanneer de Chumpi-stenen op een persoon worden geplaatst, kunnen we ook de energie van de bergen wakker maken, waardoor een persoon kan aarden en zichzelf in zijn eigen kracht kan verankeren. Ze zijn dan in staat om in zichzelf te zitten “zoals een berg zit”… stevig, sterk en zelfbekrachtigd.     

Er wordt ook met de chumpi stenen gewerkt om iemands energiecentra te openen, te zuiveren en te versterken. Net zoals ons fysieke lichaam verschillende organen heeft die verschillende levensfuncties onderhouden, heeft ons energetische lichaam energiecentra (soms chakra’s genoemd) die ook verschillende levensfuncties behouden – maar op energetisch niveau. Soms raken deze energiecentra geblokkeerd, gesloten of verzwakt. De chumpis kunnen dichte energie en blokkades naar buiten halen, ze openen en brengen stroming waardoor er terug evenwicht ontstaat.

Je kan zowel bij Walk In Trust terecht voor een chumpi healing, het maken van je eigen chumpi mesa & inwijding, of het aanschaffen van je eigen chumpi stenen. Deze stenen komen uit Peru en je levert een bijdrage voor de gemeenschap van de Q’eros wanneer je een set aankoopt. Zeker nu omwille van de pandemie en er weinig tourisme is hebben deze mensen het moeilijk.    

Ik werk met verschillende chumpi stenen, allemaal met de hand gemaakt afkomstig van de Q’eros gemeenschap uit het Andesgebergte. Ik werk zowel met Apu chumpi’s gemaakt van alabaster, meteoriet, rivier chumpi stenen en chumpi stenen afkomstig van gesteente van Machu Picchu. Ik bekijk op het moment zelf wat het meest geschikt is voor je.       

meerdaagse sjamanisme

Chumpi healing ceremonie

Deze ceremonie is een van de genezingstechnieken uit de oudheid die door de Q’ero sjamanen werden beoefend en zij waren de enigen die deze kennis droegen.

De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken. De 7 krachten zijn : 

  • Otorongo – Jaguar
  • Kuntur – Condor
  • Killa – Maan
  • Sachamama – Grote Slang
  • Inti – Zon
  • Siwar Qente –  Kolibrie
  • Mama Kuca – Cocabladeren

Deze ceremonie zal de lichtgevende kracht van je lichaam openen, daarna zal het al je 5 energiecentra in je lichaam reinigen van je voeten tot je hoofd, je rechterkant (Paña) en linkerkant (Lloque). Deze ceremonie is een authentieke Inca healing die eraan komt van eeuwen geleden en samen met de Andes sjamaan ontdek je een andere manier van genezen door te werken met de vier elementen krachten, Vuur, Water, Aarde en Lucht. Deze healing zal je helpen om met je zenuwstelsel te werken, angst en hoofdpijn los te laten en bevordert de concentratie, waardoor je lichaamsenergie toeneemt en vernieuwt.

Een ceremonie bestaat uit het maken van een despacho, chumpi healing, inwijding banden van kracht en als laatste wordt het despacho aan het vuur gegeven. De ceremonie duurt ongeveer 2,5 uur. Bijdrage is 95 euro.

Vuurloop

Vuurloop

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is

Lees meer
Zweethut

Zweethut

Een zweethut gaan over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Lees meer
Chumpi stenen

Chumpi stenen

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Lees meer
Soul retrieval

Soul retrieval

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Lees meer
Pachakuti mesa

Pachakuti mesa

Pachakuti mesa – In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Lees meer
Kristal mesa

Kristal mesa

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Lees meer
Ceremonie

Ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Lees meer
Illuminatie

Illuminatie

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Lees meer
Pampamesayok

Pampamesayok

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ….

Lees meer
Medicijnwiel

Medicijnwiel

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Lees meer
Basiscursus sjamanisme

Basiscursus sjamanisme

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan ofdat sjamanisme iets voor jou is. Je krijgt een naslagwerk werk mee zodat je daarna rustig het geleerde nog eens kan doornemen. Iedere deelnemer ontvangt ook één inwijding.

Lees meer
Meerdaagse sjamanisme – See with your heart

Meerdaagse sjamanisme – See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, … Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Lees meer