Sjamanendrum

Sjamanendrum – Bouw je eigen drum en ontdek het medicijn van de drum

Van oudsher gebruikten de indianen een sjamanendrum bij hun ceremonies en rituelen om in trance te komen. Bouw onder begeleiding de drum die perfect bij je past. Er zijn verschillende maten en vellen ter beschikking. Onderstaande foto is een voorbeeld van enkele drums dewelke bij walk In Trust zijn gemaakt.

meerdaagse sjamanisme

Ik maak ook drums op bestelling en kom ook op verplaatsing, vraag naar de mogelijkheden. 

Je hebt keuze uit verschillende huiden : koe, geit, kameel, paard, hert of buffel.

De prijs per huid :

– paard 180 euro
– geit 180 euro
– kameel 180 euro
– koe 180 euro
– hert 180 euro
– buffel 200 euro
– hoorn (optioneel als handvat – 8 euro)

Bij agenda staan de data vermeld waar en wanneer er workshops worden gegeven. Indien deze data je niet schikken, mag je zelf ook een datum aangeven. Je kan zowel een drum maken in Hechtel-Eksel (Limburg) bij Walk In Trust als in Hemiksem (Antwerpen).  

Naast het kopen van een drum kan je ook je eigen traditionele sjamanendrum maken. Op deze manier kan je in diepe binding gaan met je drum en je eigen verlengde in de drum verwerken. Tijdens het proces ga je merken dat er veel meer gebeurt dan enkel het vervaardigen van de drum.

meerdaagse sjamanisme

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Hoe meer we ons erop afstemmen, hoe meer openbaringen ons worden getoond. De trommel wordt gebruikt om onze geest te activeren en te genezen, de vibratie van ons hart met dat van moeder aarde 

Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een zeer mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. De trommel kan je helpen om je eenheid met de hele wereld te zien. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

De ronde vorm van de drum vertegenwoordigt het universum, zijn regelmatige en sterke aanraking is de hartslag van het hart in zijn midden. Het is net als de stem van de grote geest, en dit geluid stelt ons in beweging en helpt ons om het mysterie en de kracht van alle dingen te begrijpen. 

Het maken van de drum neemt één dag in beslag en het maken van je drumstok. Er zijn ook sieraden, pareltjes, veren, en dergelijke voorzien om te bevestigen aan je sjamanendrum. Of je kan je eigen unieke creaties ermee in verweven. De mogelijkheden zijn legio. 

Het is zoveel meer dan enkel het maken van een sjamanendrum. Het proces zal je volledig in het NU brengen en in diep contact met de spirits.

Het drogen van de drum zal een paar dagen in beslag nemen afhankelijk van het gekozen vel. Eens het vel droog is, kan je volop beginnen drummen voor zowel jezelf als anderen. 

De drum is de hartslag van Moeder Aarde dewelke je in staat zal stellen om de hartslag van de Moeder te voelen en het portaal naar de andere wereld gemakkelijker te openen. Naast het drummen in drumcirkels is de drum ook geschikt om te gebruiken in zweethutten.

Als het ritme van de drum je gevonden heeft en je voelt de roep van de drum, kan je maandelijks komen drummen of spirit of the drum volgen. De drumcirkels en spirit of the drum gaan enkel door in Hechtel-Eksel.

Drumcirkel

Drumcirkel

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite’s instrument.

Lees meer
Spirit of the drum

Spirit of the drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Lees meer
Native flute

Native flute

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

Lees meer