Pampamesayok

Pampamesayok – Hoeder van de Aarde

Sinds 2009 zijn de Inca’s uit Peru mijn leraren. Heb het genoegen gehad om bij verschillende Paqo’s in de leer te zijn geweest. 

In 2013 ben ik begonnen aan een opleiding bij de Paqo’s tot Pampamesayok, een hoeder van de Aarde. Nooit eerder voorheen deelden zij hun teachings tot Pampamesayok met de Westerse wereld. Het is daarom dan ook een unicum dat zij dit deden. Zij weten, voelen dat het tijd om hun manier van leven, hun oude wijsheid, oude technieken onder de aandacht te brengen.

Eén van mijn Inca leraren zei ooit tegen : de mensheid is een collectieve dood aan het sterven en het is tijd om te veranderen. Het individualisme dient te verdwijnen en plaats te maken voor het collectieve. We moeten de mens terug naar de natuur brengen, terug naar de voorouders, de kennis van de voorouders. Het is een kennis dewelke deze mensen altijd van generatie op generatie mondeling hebben overgedragen.

Met toestemming van de Paqo’s mag ik hun leringen, technieken, wijsheden en ook de Hatun Karpay initiaties verder uitdragen. 

Het zijn meesters van de levende energie en zijn verbonden met alles wat leeft. Hun kennis van energie, sterren, planeten, de natuur, …. het universum spreekt tot de verbeelding. 

meerdaagse sjamanisme

Om jezelf te verbinden met de wereld rond je heen is het heel belangrijk om de stilte in jezelf op te zoeken

De training duurt 3 jaar, ieder jaar zijn er 2 weekenden. De bijdrage per weekend is 195 euro, er mag ook vrijblijvend overnacht worden. We starten telkens om 10 uur tot 17 uur.

Het start met de opbouw van je mesa, die op het einde 13 stenen zal bevatten. Deze stenen ga je tot levende khuya’s maken tijdens de training. In deze training ga je in diepe verbinding met je stenen en leer je heel sterk werken met energie. Op het einde van de training zal je merken dat je je eigen weg bewandelt binnen het sjamanisme en ga je het geleerde eigen maken zonder de teachings te veranderen. Dat is het mooie eraan.

Sjamanisme is leren werken met energie, met de onzichtbare wereld. Een wereld die je niet kan zien, maar waarvan je wel weet of liever voelt dat die er is.

De pampamesayok mesa is ook de mesa die gebruikt wordt bij de Hatun Karpay. De Hatun Karpay zijn de 3 grote inwijdingen uit de Andes. Het start met de inwijding van het hart, daarna hoofd en als laatste buik. De kracht van de liefde, inzicht en als laatste manifestatie. 

De Hatun Karpay is een onderdeel van de pampamesayok maar je bent niet verplicht je te laten inwijden. Wanneer je besluit om je te laten inwijden kan je na het maken van je pampamesayok mesa opteren om de inwijdingen aan te leren. Op deze manier kan je zelf ook mensen opleiden.

Bij de training ga je ook leren om te werken met kristallen, je gaat een kristal mesa maken. Hiervoor heb je 7 kristallen nodig waarmee je gaat leren werken. Na één jaar integratie mag je zelf anderen opleiden in het maken van hun kristal mesa. 

Je kan ook de workshop van de kristal mesa apart volgen, kijk in de agenda wanneer deze op het programma staat. Staat er geen datum kan je me ook altijd bevragen. Stuur me gerust vrijblijvend een mailtje of neem telefonisch contact. 

meerdaagse sjamanisme

Het programma bevat over de 3 jaren de volgende thema’s :

 • maken van een despacho (start programma)
 • kosmologie van de Andes
 • verschil tussen een pampamesayok en altomesayok
 • opbouw mesa
 • maken van de kristal mesa
 • maken van een chumpi mesa 
 • verbinding maken met je stenen, iedere steen heeft een bepaalde functie (aarde, water, vuur, lucht, mannelijke bliksem, vrouwelijke bliksem,…)
 • leren werken met de chumpi stenen (inwijdingen en healings)
 • leren werken met zwarte stenen uit de rivier
 • clansing
 • het vinden van je geboorteberg
 • verschillende lagen in de aarde en cosmos
 • healings geven met de stenen 
 • verschillende helingstechnieken
 • soulretrieval
 • leren herkennen van zware energie dat van een levende persoon komt of van een entiteit
 • verwijderen van entiteiten met kristal(extracties)
 • verbreken van de voorouderskoorden en verwijderen
 • maken van een apacheta
 • spirit flight (grote stervensritueel)
 • verschillende inwijdingen zoals oa. pleiaden, sirius, uil,… & oefenen van de inwijdingen
 • afsluiten met een despacho als dankbaarheid van de training.
Vuurloop

Vuurloop

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is

Lees meer
Zweethut

Zweethut

Een zweethut gaan over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Lees meer
Chumpi healing

Chumpi healing

Chumpi healing – De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Lees meer
Chumpi stenen

Chumpi stenen

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Lees meer
Soul retrieval

Soul retrieval

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Lees meer
Pachakuti mesa

Pachakuti mesa

Pachakuti mesa – In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Lees meer
Kristal mesa

Kristal mesa

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Lees meer
Ceremonie

Ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Lees meer
Illuminatie

Illuminatie

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Lees meer
Medicijnwiel

Medicijnwiel

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Lees meer
Basiscursus sjamanisme

Basiscursus sjamanisme

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan ofdat sjamanisme iets voor jou is. Je krijgt een naslagwerk werk mee zodat je daarna rustig het geleerde nog eens kan doornemen. Iedere deelnemer ontvangt ook één inwijding.

Lees meer
Meerdaagse sjamanisme – See with your heart

Meerdaagse sjamanisme – See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, … Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Lees meer