Illuminatie

Illuminatie 

Illuminatie betekent zoveel als verlichting.

De illuminatie is een zeer krachtige sjamanistische techniek waarbij zware energie (woocha) wordt verteert naar meer verfijning (migwich). Deze methode komt van de oude Inca’s uit de Andes.

In de sjamanistische tradities van de Inca’s spreken ze niet over slechte of goede energie. Zij spreken over zware en lichte energie. Er zijn alleen energieën die licht zijn en het leven steunen en en energieën die zwaar zijn en daardoor niet of moeilijk worden verteerd.

Deze techniek komt ook terug in het medicijnwiel bij het pad van de slang.

Dit proces maakt eigenlijk dat die zware energieën bevrijd worden als het ware zodat alles terug vrij kan stromen in je energieveld. Het is heel belangrijk dat energie vrij kan stromen in je lichaam en niet ergens geblokkeerd wordt. Het is heel belangrijk dat je zeker je 1ste chakra vrij is zware energie omdat via deze weg alles afvloeit naar de aarde. Wanneer je 1ste chakra verstopt is kan al het overige niet meer weg.

Bij de illuminatie werken we dan ook met de onderste 3 chakra’s, de aarde chakra’s en kijken we welke chakra het meest aangetast is op dat moment.

Alles bestaat uit licht. Volgens de Inca traditie voelen imprints van trauma’s in ons energetisch lichtlichaam aan als dikke stromende opgeslagen energie in of rond een chakra. Het voelt aan als zware energie. Tijdens de illuminatie wordt de zwaar emotioneel beladen energie van de imprint, verder vloeibaar gemaakt tot een heel fijne bijna etherische substantie.

Hierdoor zal die zware energie gaan golven en loslaten. Je lichaam kan gaan schokken, trillen of bibberen, je kunt lijfelijk voelen dat er iets in beweging wordt gebracht. Als dit gebeurt zal de imprint worden uitgewist door de gefocuste aandacht en de adem van de sjamaan.

meerdaagse sjamanisme

Er wordt heel sterk gewerkt op de chakra’s en in het auraveld. Eén sessie kan soms al voldoende zijn om tot een maximum resultaat te komen, zoals de slang die in één keer haar huid van zich afschudt. Anderen hebben meerdere sessies nodig en is het zoals het pellen van ui, laag per laag.

Daarna zal jij door je eigen adem, deze getransformeerde energie uit je lichaam laten verdwijnen via je uitademing. Als de imprints verdwenen zijn uit je lichtlichaam en chakrasysteem, zal je niet langer beïnvloed worden door trauma’s uit je verleden of dat van je voorouders. Je zal meer leven in het NU.

Een illuminatie is steeds op afspraak en duurt meestal een uur, hiermee bedoel ik de illuminatie zelf. Dit kan langer of korter zijn, doch het gemiddelde is een uur. Er wordt altijd wel minstens anderhalf uur voorzien, omwille van het intakegesprek en ook daarna nog. Na de sessie leg ik een dekentje over je en kan je nog eventjes blijven liggen om alles te integreren, hetgeen soms echt nodig is. 

Het verlichtingsproces werkt op 3 manieren. In de 1ste plaats verbrandt het het bezinksel dat aan de randen van een chakra kleeft. Deze versterkt je immuniteitsreactie. In de 2de plaats verbrandt het de giftige energie rond de jouw opgelopen trauma’s of wonden. Dit is de brandstof die een spoort gebruikt om zich te uiten. En ten 3de schroeit het de sporen in het lichtend energieveld schoon. 

Op deze manier ga je terug naar de wortel van je probleem. We kunnen aan onze problemen werken zoveel we willen zolang je de wortel niet hebt, blijft het terugkomen. Denk maar aan onkruid dat telkens blijft terugkomen en terugkomen, tot je de wortel van het onkruid te pakken hebt. 

meerdaagse sjamanisme

Bijdrage 50 euro, je dient ook één steen mee te brengen. Een willekeurige steen die je zoekt in de natuur of die je thuis hebt liggen, zolang je er maar een binding mee voelt.

Mijn eigen ervaring met de illuminatie (Maart 2009) : “Ik voelde mijn lichaam amper nog, alles leek uit licht te bestaan, ook de stenen op mijn lichaam voelde ik niet meer. Tijdens de healing kreeg ik een helder inzicht in mijn gekozen thema en de antwoorden waarnaar ik op zoek was. Bij de afsluiting van de healing leek het alsof een lichtbel binnen in mijn lichaam openging, deze energie deinde zich uit over heel mijn lichaam. Dit was een ervaring die ik éénmalig meemaakte en nooit meer zal vergeten.”