Spirit of the drum

Spirit of the drum – Ontdek de pulserende energie van de drum

“Een Abenake legende : de geschiedenis van de trommel”

Er wordt gezegd dat wanneer Tunkashila (grootvader hemel) een plek gaf voor alle geesten die er wonen, om deel te nemen aan de bewoonbaarheid van Moeder Aarde, een geluid werd gehoord, een harde explosie in de verte. 

Terwijl Tunkashila het hoorde, bleef het geluid steeds meer komen totdat het uiteindelijk recht voor de Schepper stond : “Wie ben jij ?” vroeg de Schepper. “Ik ben de Geest van de drum” was het antwoord. Ik kwam je vragen om me toe te staan om mee te doen aan deze prachtige dingen. “Hoe gaat hij meedoen ?”, vroeg de Schepper. “Ik wil graag het zingen van mensen begeleiden. Als ik vanuit het hart gezongen word, ga ik zingen alsof het de hartslag van Moeder Aarde is. Op deze manier zal alle creatie in harmonie zingen”. Tunkashila stemde in met de petitie en vanaf dan ging de drum gepaard met de stemmen van mensen. 

Over alle oorsprongsvolken van de wereld is de drum het middelpunt van alle liedjes.

Het is de katalysator voor de geest van liederen, om op te staan met de Schepper, zodat de liederen gebeden worden. Ten alle tijden brengt de drum geluid, integriteit, respect, enthousiasme, plechtigheid, kracht, moed en vervulling van liedjes. 

Het draait allemaal om de hartslag van Moeder Aarde die goedkeuring geeft aan diegene die erin wonen.

De Adelaar omarmt dat medicijn, brengt zijn boodschap naar de Schepper. Dit is hoe het leven van mensen verandert.

meerdaagse sjamanisme

Eén van de weinige fundamentele dingen die we over ons Universum weten, is dat alles erin trilt, dat alles met elkaar verbonden is. Alles is constant in beweging en heeft zijn eigen uniek ritme.

Datum : zaterdag 10 oktober (10 uur) 2020 & zondag 11 oktober (16 uur) 2020. Bijdrage voor het weekend lunch & overnachting inbegrepen : 225 euro.

We worden constant gewiegd in een wereld van ritme. Wanneer gigantische meteorieten met voldoende kracht op de planeet botsen, vibreert de aarde als een trommel en sjamanen over heel de wereld weten dat de trommel, de drum het favoriete instrument van de Grote Geest is. Dit is waarom we allemaal een hartslag krijgen.

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

meerdaagse sjamanisme

Vuur is een snelle transformator en biedt ons de mogelijkheid om oude patronen, oude verhalen, drama, lessen, … los te laten. Je stapt uit het verhaal dat je soms al heel je leven bij je draagt en gebruikt de nieuwe energie als wedergeboorte.

Door vuurrituelen eer je je lessen en oude geloofspatronen door ze aan het vuur te geven. Hierdoor kan er op zielsniveau heling ontstaan zonder dat je dit fysiek voelt.

Voor dit ritueel dien je iets fysieks mee te brengen om aan het vuur te geven.

Het doel van spirit of the drum is om je te verbinden met de Geest achter en in de drum. Het is een intensieve training waarbij we helingswerk doen, soulretrieval, devinaties, ons volledig verbinden met de drum. Je hoeft geen ervaring te hebben met de drum of in het bezit te zijn van een drum. De training is zowel open voor beginner als mensen die reeds therapeutisch werk doen.

We laten ons leiden door het ritme van de drum en het ritme dat bij jou hoort. Je zal merken dat je na verloop van tijd in een trance gaat waarbij je merkt dat je eindeloos zou kunnen drummen zonder moe te worden.

Je wordt één met de drum, het ritme en de hartslag van de drum, gedragen door onze voorouders en de Moeder.

Drummen biedt een relatief eenvoudig middel voor gecontroleerde transcendentie. Onderzoekers hebben ontdekt dat als een drumbeatsfrequentie van ongeveer 180 slagen per minuut gedurende ten minste 15 minuten wordt aangehouden, dit bij de meeste mensen aanzienlijke veranderingen zal veroorzaken, zelfs bij hun eerste poging. 

Wanneer je drumt met ongeveer 180 slagen per minuut, veroorzaakt het ritmisch drummen een alfa-golfcyclus in de hersenen. Alfa wordt geassocieerd met meditatie, lichte trancetoestanden en holistische bewustzijnsmodus. Het alfaritme is de resonantiefrequentie die wordt geproduceerd door de elektromagnetische stroom van onze planeet. Al het leven op deze planeet is aangesloten op deze primaire frequentie.

Dit gemak van inductie staat in schril contrast met de lange perioden van isolatie en oefening die door de meeste meditatieve disciplines worden nagestreefd voordat ze significante effecten teweegbrachten. Een wetenschappelijke verklaring hiervoor is dat het geluid van drummen een sterk, repetitief neuronaal toon in de gehoorgang veroorzaakt dat andere zintuiglijke prikkels zou kunnen blokkeren. 

Je Intuïtie zal versterken en synchronische activiteit verschijnt in het bewustzijn als het meest natuurlijke wat je kunt doen. Je zal gemakkelijker zien welke doelen in overeenstemming zijn met de kosmos en geen energie meer verspillen aan tegenstrijdige bezigheden.

Meegesleept op het geluid van de trommel, zou de geest van de sjamaan rijden op het dier wiens huid over het trommelframe is gespannen. Het frame van de trommel is meestal rond en symboliseert de cirkel van leven, energie en de kosmosspiraal in cirkels. De planten, de dieren, de mineralen en de natuurkrachten bestaan allemaal binnen de cirkel. Alle wezens lopen de omtrek van het levenswiel en ervaren geboorte, leven en dood. Na een leercyclus op het heilige wiel te hebben voltooid, keert iedereen terug naar de bron, het grote mysterie in het midden van de cirkel.

Als de Geest van de drum je roept en de hartslag van de drum voelt, roep ik je op om erbij te zijn bij Spirit of the drum. 

Je hoeft niet over een drum te beschikken, je kan altijd ééntje lenen. Moest je toch een eigen drum willen, kan je altijd een drum maken tijdens één van de workshops. De workshops sjamanendrum maken gaan door zowel in Hechtel-Eksel als in Hemiksem. Bij agenda staan de data wanneer de workshops doorgaan. 

Sjamanendrum

Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Lees meer
Drumcirkel

Drumcirkel

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite’s instrument.

Lees meer
Native flute

Native flute

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

Lees meer