Soul retrieval

Soul retrieval – Terughalen van verloren zielsdelen

Soul retrieval, terughalen van een verloren zielsdeel.

Soul retrieval is een manier om onze levenskracht te herstellen en behouden. Door deze techniek krijgen we onze eigen levenskracht terug. Een andere manier om onze levenskracht te behouden, is door niet vast te houden aan die van iemand anders. In ons leven nemen we soms de energie van anderen over en houden we die vast. 

De meeste sjamanen van over heel de wereld geloven dat ziekte het gevolg is van een zielsverlies. Er wordt aangenomen dat wanneer we een lichamelijk, geestelijk of emotioneel trauma meemaken een deel van onze ziel wegvlucht om de ervaring te overleven. De impact zou anders veel te groot zijn. 

Er zijn verschillende trauma’s die we als mens kunnen meemaken zowel emotioneel, lichamelijk of geestelijk. Het verliezen van een geliefde, emotioneel misbruik, seksueel misbruik, een natuurramp, oorlogen, een ongeval,… zijn allemaal gebeurtenissen dewelke een diepe wonden kunnen maken. 

meerdaagse sjamanisme

Vaak treedt verlies van ziel op als we heel jong zijn en nog geen referentiekader hebben voor de ervaringen die we meemaken. We zijn ons dus niet bewust van dissonantie in ons wezen en onbewuste ontwrichtende patronen die zich herhalen in ons leven vanwege dat vroege verlies van de ziel. Op de één of andere manier proberen we onze verloren levenskracht terug te winnen door de emotionele wonde keer op keer te herhalen en opnieuw te ervaren. Dit kan heel pijnlijk zijn om door te leven, maar we moeten weten dat ons bewustzijn, in een volmaakte zichzelf onthullende functie laat zien dat we onze levenskracht moeten herstellen en genezen. Dit is waar technieken voor het ophalen van de ziel en meditatie waardevol kunnen zijn.

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat het verliezen van een zielsdeel goed is voor ons op het moment waarop het trauma gebeurt. Het is hoe je de grootste pijn overleeft. Stel dat je in een ongeval bent betrokken, dan is de laatste plek waar je wilt zijn in je lichaam. Je psyche kan dat op dat moment niet aan en een deel van je essentie vlucht weg. Beschouw het als een soort zelfverdediging, om de volledige pijn niet te hoeven voelen.

In de psychologie noemen ze dit disassociatie, doch in de psychologie praten ze niet over waar dat deel van de disassociatie naar toe is en hoe we het terug kunnen krijgen. In het sjamanisme begrijpen we dat dit verloren zielsdeel zich heeft teruggetrokken naar een gebied waar het verloren zielsdeel wacht om teruggehaald te worden.

Meestal kan het verloren zielsdeel niet alleen terugkomen omdat het zielsdeel niet weet hoe of nog niet weet dat het gevaar geweken is. Het is belangrijk voor een verloren zielsdeel om te weten dat het veilig is om terug te komen.

Er zijn veel verschillende soorten verloren zielsdelen. Niet volledig betrokken voelen in het leven, verdriet dat niet geneest, trauma’s, chronische depressies, suïcidale neigingen, posttraumatisch stress syndroom, verslavingen,… Bij verslavingen gaan mensen manieren zoeken op hun leegtes op te vullen zoals eten, gokken, overmatig drankgebruik, drugs.

Heel dikwijls hoor je iemand zeggen dat ze niet meer dezelfde persoon zijn na hun traumatische ervaring. Of dat men op slag 10 jaar ouder was. Dit zijn ook allemaal tekens van soul loss.

In soul retrieval gaan we op zoek naar dit verloren zielsdeel om het geheelde zelf terug mee te brengen. Ik zal je begeleiden op een veilige manier waarbij ik gebruik maak van de drum. Het geluid van de drum zal je helpen om beter af te zakken tot diep in je ziel en om in trance te gaan.

meerdaagse sjamanisme

Let wel op dat het niet altijd de moment is om een verloren zielsdeel terug te halen. Het kan soms zijn dat je meerdere sessies nodig hebt of dat jij eerst iets moet veranderen in je leven. Stel dat je een ongezonde relatie zit, of een verslaving, of problemen waaraan je niets wilt veranderen dan is het best mogelijk dat je gewonde deel niet wilt terugkomen totdat je eerst aan jezelf werkt. 

Er worden zowel workshops gegeven of wens je liever individueel, dat kan ook. Een individuele sessie is altijd na afspraak.

De workshop soul retrieval wordt enkel gegeven in Hechtel-Eksel, kijk bij agenda voor een datum. De workshop start om 10 uur en duurt ongeveer tot 16u30. Tijdens de workshop ga je leren om op verschillende manieren soul retrieval te doen. 

Bijdrage 95 euro, lunch inbegrepen.

Als je een aparte sessie wenst kan je me best contacteren om een moment vast te leggen. Een sessie kan zowel in Hechtel-Eksel als Hemiksem. Ook is het mogelijk om me te boeken voor een workshop op verplaatsing, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.