Chumpi stenen

Chumpi stenen – Mayu Cosmic river

Chumpi stenen (soms genoemd Apu Stones) zijn genezende stenen uit de Peruaanse Andes. Deze stenen worden gebruikt voor het schoonmaken van de energiecentra, het beschermende werk en het grondwerk.

Deze workshop gaat over de Selesictic cosmic river

Tijdens de workshop wordt je verbonden met iedere chumpi en wat deze met je doet. Je gaat voelen hoe iedere chumpi op je inwerkt en op het laatste ontvang je de chumpi inwijding. Bijdrage voor de workshop is 125 euro, schrijf tijdig in want de plaatsen zijn beperkt.

Mayu betekent zoveel als melkweg. De Inca’s hebben een zeer brede kennis over de melkweg en het heelal. Voor hen zijn chumpi stenen een bron van energie en zijn ze verbonden met bergen en tevens ook met archetypes. 

Ik heb meestal wel verschillende chumpi stenen in voorraad, oa apu, meteoriet,  amethist, kristallen, ….. vraag er gerust vrijblijvend naar. 

meerdaagse sjamanisme

Chumpi stenen zijn mystieke sleutels dewelke de geheimen van de Inca’s bevatten. De Inca’s zijn de meesters van de levende energie.  

“Chumpi” is een Quechua woord dat “riem” betekent. Dit verwijst naar de stenen die gebruikt worden om het ‘The Bands of Power’ ceremonie te beheren. Beter gekend als de banden van de kracht bij de rituelen van de Munay-Ki. De Bands of Power zijn beschermende ringen of gebieden van energie die een persoon omringen. Ze zijn elk gekoppeld aan een energiecentrum en handelen om het energieveld van een persoon te verzegelen en schadelijke energieën af te sluiten die normaal gesproken hun weg door onze natuurlijke energetische verdediging zullen vinden.

Het woord “Apu” is het Quechua woord voor “berg” en verwijst naar de Heilige Bergen uit het Andesgebergte. Elke steen is verbonden met een heilige berg en draagt de energie van die berg mee. Wanneer de chumpi stone op een persoon wordt geplaatst, kunnen we ook de energie van de bergen wakker maken, waardoor een persoon de kracht van deze berg kan verankeren in zichzelf. Ze kunnen dan in zichzelf zitten “zoals een berg zit” … stevig, sterk en zelfgemachtigd.

meerdaagse sjamanisme

De gerelateerde bergen zijn : Apu Sacsayhuaman, Apu Salcantay, Apu Ausangate, Apu Pachatusan, Apu Senccapicol, Apu Machupicchu and Apu Chicon.

Bergen zijn de reuzen van de aarde, ze zitten met hun wortels diep in de grond en hun kruin wijst naar de kosmos. Wees als de berg en kom in je kracht.

De chumpi stenen worden ook gebruikt om de energiecentra van een persoon te openen, te ontruimen en te bemachtigen. Net zoals ons fysieke lichaam verschillende organen heeft die verschillende levensfuncties onderhoudt, heeft ons energieke lichaam energiecentra (ook chakra’s genoemd) die ook verschillende levensfuncties handhaven – maar op een energiek niveau. Soms zijn deze energiecentra geblokkeerd, gesloten of verzwakt. De chumpi stenen kunnen ook verdichte energie opentrekken om hun stroom terug te laten vloeien.

Ik heb verschillende chumpi stenen in voorraad, oa apu, meteoriet,  amethist, kristallen, Machu Picchu, regenboog chumpi’s, ….

De stenen komen uit de streek van de Heilige vallei van het Andesgebergte in Peru. Ze zijn met hand gemaakt zoals je kan zien in onderstaande video.

Veel chumpi stenen hebben op elke punt 3 ringen, dewelke de 3 werelden symboliseert. De onder- (uhupacha), midden- (kaypacha) en bovenwereld (hanaqpacha). Alle wijsheid die is opgedaan bij het gebruik van chumpi stenen hebben het potentieel om van toepassing te zijn om de verborgen rijken en ons verleden, het heden en de toekomst van visioenen en dromen te betreden.

We kunnen de chumpi stenen bekijken als stenen die een portaal openen naar een grotere realiteit.

De chumpi stenen zijn het tastbare symbool van die portalen, en aangezien we fysieke wezens zijn die zo volledig vertrouwen op wat we hebben geleerd onze 5 basiszintuigen te noemen, hebben we objecten nodig die ons kunnen vasthouden om ons bewustzijn te focussen. De chumpi stenen kunnen een essentiële rol spelen bij het concentreren van de aandacht en het vergemakkelijken van genezing.